Recept

Ricotta-gnocchi met tomaten-venkelsalade en dragonvinaigrette

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Verrassende combinatie

bereiding
  1. 1

    Laat de gedroogde tomaten uitlekken. Hak ze fijn. Meng met de ricotta, parmezaan en ei en breng op smaak met peper en zout. Zeef beetje bij beetje de bloem erbij en meng tot een dik deeg. Verdeel het in twee porties.

  2. 2

    Bestuif het werkvlak en je handen met bloem en maak van het gnocchideeg twee rollen van zo'n 2 cm dik. Snij ze met een mes in stukken van 2 cm lang.

  3. 3

    Kook de gnocchi in porties gaar in kokend, lichtgezouten water - ze zijn gaar als ze komen bovedrijven. Haal ze met een schuimspaan uit het water en laat ze afkoelen in een schaal met koud water met 3 el olijfolie.

  4. 4

    Halveer de venkel, snij de harde kern eruit en snij de venkel in reepjes. Spoel de kerstomaten en verwijder de takjes. Snij ze in vieren. Meng de rucola met de tomaten en de reepjes venkel, 4 el olijfolie, balsamicoazijn en dragon en breng op smaak met peper en zout.

  5. 5

    Verhit de boter in een pannetje en bak er de gnocchi aan alle kanten goudbruin in. Serveer ze met de tomaten-venkelsalade.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Ricotta-gnocchi met tomaten-venkelsalade en dragonvinaigrette

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!