Gedroogde, ingelegde tomaten
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180 °C. Spoel de kerstomaatjes, haal ze van de takjes en snij ze doormidden, maar zo dan beide helften nog aan elkaar hangen. Vouw de tomaatjes open en leg ze met de snijkant naar boven op een bakplaat met pakpapier. Bestrooi licht met poedersuiker en bedruppel met een beetje olijfolie. Zet de tomaatjes 10 à 15 minuten in de oven, tot ze zacht zijn, maar niet uit elkaar vallen.
-
2
Pel de knoflook en hak 2 tenen fijn. Rist de helft van de tijm van de takjes en hak de blaadjes fijn. Halveer het pepertje, verwijder de zaadjes en hak fijn. Meng met de gehakte knoflook en tijmblaadjes en wat zout.
-
3
Bestrooi de tomaatjes met de kruiden zoutmix en vouw ze weer toe. Doe ze in een goed schoongemaakte glazen bokaal van 1 liter en doe er de resterende tijm en knoflook bij. Overgiet met 250 ml olijfolie en sluitt de bokaal. Laat een nachtje trekken in de koelkast. De tomaatjes blijven 2 weken houdbaar en zijn lekker als hapje of als bijgerecht bij gegrilde vis of vlees.