Recept

Appelchips

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk hapje à la Pascale!

Ook lekker! Je kunt deze appelchips kruiden zoals je zelf wilt. Met kaneelpoeder krijg je bijvoorbeeld zoetere chips, cayennepeper geeft de chips dan weer wat meer pit.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 100°C. Spoel en droog de appelen. Verwijder het klokhuis en snij het vruchtvlees met een mandoline of scherp mes in fijne schijfjes.

  2. 2

    Leg de appelschijfjes op een met bakpapier beklede bakplaat en droog ze zo’n 3 uur in de oven.

  3. 3

    Leg de appelchips op een schaaltje en kruid ze met het paprikapoeder, de oregano, peper en zout. In een luchtdichte doos kun je ze wel een week bewaren.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Appelchips

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!