Varkenshaasje met wijnsaus
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 125°C.
-
2
Pel en snipper de ui.
-
3
Kruid het vlees met peper en zout. Braad het rondom aan op een hevig vuur, in boter of olie. Leg het in een ovenschaal. Strooi er de uisnippers bij. Zet 30 minuten in de oven.
-
4
Pel en snipper de sjalotjes. Fruit ze glazig in een scheutje olie. Giet er de wijn bij. Laat tot de helft inkoken. Giet er de kalfsfond bij. Laat weer tot de helft inkoken.
-
5
Zeef de saus. Druk de sjalotjes goed uit. Breng de saus weer aan de kook en klop er de ijskoude boter in vlokjes door. Doe er de peperbessen bij en breng verder op smaak met peper en zout.
-
6
Laat het varkenshaasje 5 minuten rusten onder aluminiumfolie voor je het aansnijdt. Snij het in niet te dunne plakjes.