Kip met boontjes en amandelpatatjes
bereiding
-
1
Maak de boontjes schoon. Stoom ze 15 minuten.
-
2
Snij 4 kipfilets horizontaal in, maar net niet helemaal doormidden. Leg ze open op het werkvlak en sla ze goed plat met een houten plankje. Kruid ze aan de binnenkant met peper en zout. Leg op elke kipfilet een vijftal sperzieboontjes. Rol zo stevig mogelijk op en steek vast met een houten prikkertje.
-
3
Bak de kiprolletjes rondom goudbruin in hete boter en/of olie. Giet er de kippenbouillon bij. Breng aan de kook. Dek af en laat 10 minuten stoven.
-
4
Bak de rest van de boontjes op in wat boter of olie. Kruid ze met peper en zout.
-
5
Leg de kiprolletjes op warme borden, en bedek ze met aluminiumfolie.
-
6
Breng het stoofvocht weer aan de kook. Doe er de tomatenpuree bij. Laat 1 minuut koken en kruid naar smaak bij met cayenne peper en zout.
-
7
Verdeel de rest van de boontjes over de borden. Lepel er wat van de hete tomatensaus bij. Serveer meteen.