Recept

Hele kip met groenten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een hele kip in de airfryer? Ja, dat kan!

bereiding
  1. 1

    Laat de boter zacht worden op kamertemperatuur. Verwarm de airfryer voor op 160°C. Dep de kip goed droog. Meng de kipkruiden onder de zachte boter en bestrijk er de kip mee.

  2. 2

    ak de kip 15 minuten in de airfryer. Draai de kip om en laat ze nog eens 15 minuten garen. Draai de kip opnieuw om en bedruip ze met het braadvocht. Verlaag de temperatuur van de airfryer naar 150°C en laat de kip opnieuw 15 minuten garen. Draai de kip een laatste keer om, bedruip ze met het vocht en laat ze een laatste keer 15 minuten ga-ren. Haal de kip uit de airfryer en laat ze afgedekt met aluminiumfolie ongeveer 10 minuten rusten. Giet het braadvocht in een steelpannetje en zet even opzij.

  3. 3

    Snij het wit van de paksoi in repen en bewaar de kleinere groene bladeren. Maak de boontjes schoon. Meng de boontjes met de repen paksoi en de bladeren, bedruppel ze met olijfolie en kruid ze met komijn, peper en zout. Leg de groenten in het mandje van de airfryer en gaar ze ongeveer 8 minuten.

  4. 4

    Breng het braadvocht van de kip aan de kook. Snij de chilipeper in ringetjes. Snij de stengel citroengras heel fijn. Roer de currypasta, het citroengras, de helft van de chilipeper en de kokosroom onder het braadvocht. Laat 5 minuten sudderen. Giet de saus door een zeef en roer er de rest van de chilipeper onder. Proef en kruid eventueel bij met peper en zout.

  5. 5

    Leg de kip met de groenten en de koriander op een mooie schaal. Snij de limoen in partjes en serveer ze bij de kip. Geef er het sausje apart bij. Lekker met rijst.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Hele kip met groenten

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!