Recept

Pizza met zalm en camembert

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Bella Italia!

bereiding
  1. 1

    Maak eerst het pizzadeeg. Los de verkruimelde gist op in een bodempje lauw water. Zeef de bloem met het zout in een deegkom. Maak in het midden een kuiltje. Giet er de opgeloste gist in en laat 15 minuten rusten. Voeg 2 el olijfolie en de overige ingrediënten toe en kneed tot een soepel deeg. Doe er eventueel wat meer water bij. Laat afgedekt met een keukendoek 1 uur rijzen op een warme plek. 

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 220°C. Kneed het deeg nog even door en verdeel het in 2 porties. Rol ze uit op een met bloem bestoven werkvlak. 

  3. 3

    Bestrijk beide bodems met passata, lepel er toefjes basilicumpesto op. Snij de zalm in stukjes en hak ze fijn. Verdeel de zalmsnippers over de pizza’s. Beleg met plakjes camembert en strooi er gehakte dille over. Besprenkel met olijfolie. Zet 15 tot 20 minuten in de oven en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pizza met zalm en camembert

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!