Recept

Tomatenconsommé met bieslook

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker vegetarisch soepje om mee te starten

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij het vel van de tomaten kruisvormig in. Leg ze 30 seconden in kokendheet water. Laat ze schrikken in koud water. Haal het vel eraf. Halveer ze , verwijder de harde middennerf en de pitjes. Hak het tomatenvlees grof.

    Snij het preiwit in fijne ringetjes.

    Pel en snipper de sjalotjes en de zilveruitjes fijn.

    Pel en hak de knoflook. 

  2. 2

    Laat het preiwit, de sjalotjes, zilveruitjes en de knoflook 5 minuten stoven in de olijfolie.

  3. 3

    Voeg de tomaten en 75 cl heet water toe. Kruid met peper en zout. Dek af en laat 30 minuten zacht koken.

  4. 4

    Pureer met de staafmixer. Breng op smaak met het gemberpoeder en een snuifje nootmuskaat. Laat goed afkoelen. Doe de yoghurt bij het soepje en klop stevig op (eventueel met de mixer-kloppers). Zet het ruim 3 uur in de koelkast. Serveer in glaasjes of kommetjes, met verse gehakte bieslook.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tomatenconsommé met bieslook

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!