Zalmterrine met kruidenkaas
bereiding
-
1
Stoom de verse zalm in 10 minuten gaar. Laat hem afkoelen en trek of snij hem in kleine stukjes. Hak 100 gram van de gerookte zalm fijn.
-
2
Week de gelatineblaadjes in koud water. Hak alle kruiden fijn. Warm de room op. Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg ze toe aan de warm room. Haal de pan van het vuur en roer goed door. Meng er de roomkaas, de fijngehakte kruiden, de gestoomde zalm en de fijngehakte gerookte zalm onder. Breng het mengsel op smaak met citroensap, peper en zout.
-
3
Bedek een rechthoekige bakvorm van 16 op 10 cm met vershoudfolie. Beleg de vorm met plakjes gerookte zalm en zorg dat er ongeveer 5 centimeter gerookte zalm aan elke kant overhangt. Vul de vorm met de roomkaasmengeling. Vouw de randen gerookte zalm over de vulling en beleg indien nodig met extra gerookte zalm. Dek de terrine af met vershoudfolie en zet ze enkele uren of 1 nacht in de koelkast.
-
4
Haal de terrine uit de vorm en verwijder de vershoudfolie. Snij ze met een scherp mes in plakjes en werk ze af met de postelein en nog wat olijfolie.