Varkensfilet in savooikool
bereiding
-
1
Snij de dikke nerven uit de koolbladeren. Pocheer de bladderen enkele seconden in gezouten kokend water. Dompel ze meteen in ijswater. Laat uitlekken en plat opdrogen op een keukenhanddoek.
Verwarm de oven voor op 180° C.
-
2
Snij de truffel in fijne plakjes. Pel de knoflook, snij de teentjes in kwartjes. Maak met een mes kerfjes in het vlees en stop er plakjes truffel en kwartjes knoflook in.
-
3
Vermeng de parmezaan met het paneermeel en wentel er de varkensfilet door. Omwikkel het daarna met de koolbladeren en verpak het in een vel aluminiumfolie.
-
4
Zet het pakketje 35 minuten in het midden van de op 180° C voorverwarmde oven. Neem het daarna uit de oven en laat het nog een vijftal minuten rusten voor u het vlees in plakken snijdt.
-
5
Roer de room door de plattekaas. Breng op smaak met peper en zout. Serveer deze dipsaus bij het vlees.
Voorbereiding