Recept

Kwartels met savooikool

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Winterkost op de kersttafel

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200° C. Blancheer de bladeren van de savooikool 10 minuten in licht gezouten kokend water. Koel af met ijskoud water en laat ze uitlekken. Snij in reepjes. Pel de sjalotten en snipper ze fijn.

  2. 2

    Vul de kwartels met 1 laurierblaadje en 1 takje tijm. Bestrooi binnen- en buitenkant rijkelijk met peper en zout. Schik ze in een ovenschaal en bestrijk elke kwartel met een beetje boter. Leg er de ongepelde teentjes knoflook bij en zet 15 minuten in de oven.

  3. 3

    Haal de kwartels uit de schaal en hou ze warm. Giet de wijn in de schaal, roer en breng aan de kook. Giet over in een pannetje, doe er de gevogeltefond bij en laat tot de helft inkoken. Kruid met peper en zout. Zeef de saus en hou ze warm.

  4. 4

    Stoof de kool met de sjalotsnippers aan in een klontje boter. Verwarm de kwartels in de saus. Serveer ze met de kool. Werk af met een lepeltje saus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kwartels met savooikool

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!