Rosbief met rodekool
bereiding
-
1
Schaaf de kool fijn en snij hem in fijne reepjes. Spoel ze onder koud water en laat ze uitlekken in een vergiet. Pel de uien en snipper ze fijn.
-
2
Fruit de uisnippers glazig in de hete olie. Doe er de kool bij. Roerbak een paar minuten. Voeg er de azijn en de suiker aan toe. Schep goed om. Kruid met peper en zout. Dek af en laat 35 minuten stoven. Giet er af en toe een beetje water bij zodat de kool niet aanbrandt.
-
3
Verwarm de oven voor op 225°C.
-
4
Bestrijk het vlees rondom met gesmolten boter. Leg het in een grote braadslee en zet het 10 minuten in de oven.
-
5
Verlaag de oventemperatuur tot 175°C. Kruid met peper en zout. Bedruip met het braadvocht en zet het nog eens 15 minuten (of nog iets langer) in de oven.
-
6
Laat het vlees 5 minuten rusten onder aluminiumfolie voor het aansnijden.
-
7
Serveer de plakjes vlees en de groenten op voorverwarmde borden, met gebakken aardappelen of kroketjes.