Lasagne met kaas en groenten
bereiding
-
1
Spoel de koolbladeren. Blancheer ze 3 minuten in gezouten water. Laat ze schrikken in koud water en plat opdrogen op een keukenhanddoek.
-
2
Spoel de paprika’s, snij ze in blokjes. Borstel de oesterzwammen droog schoon, snij ze in reepjes. Schil de wortelen, snij ze ook in reepjes.
-
3
Stoom de paprika’s en de wortelen beetgaar in 10 minuten. Bak de oesterzwammen kort op een hevig vuur in olijfolie.
-
4
Vermeng de groenten en kruid ze met paprikapoeder, peper en zout.
-
5
Vul een lichtjes ingevette ovenschaal met lasagnevellen, koolbladeren en gemengde groenten, in laagjes. Strooi op de groenten telkens flink wat geraspte mozzarella, eindig met een laagje kaas.
-
6
Lepel er de groentebouillon over. Zet 20 minuten in de oven op 175°C.
-
7
Werk af met een scheutje balsamico en olijfolie extra vierge. Serveer goed heet.