Recept

Koolrolletjes met kalkoen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Verrassend origineel!

bereiding
  1. 1

    Maak de koolbladeren los. Blancheer 8 grote, buitenste bladeren 5 minuten in gezouten water. Laat ze schrikken in koud water en opdrogen op een keukendoek.

  2. 2

    Snipper de rest van de kool fijn. Stoof de snippers aan in een nootje boter. Giet er de kippenbouillon bij. Kruid met peper en zout. Laat 20 minuten afgedekt stoven.

  3. 3

    Spoel de quinoa onder koud water. Doe de graantjes in een diepe pan. Giet er 300 ml water bij en breng aan de kook. Laat 15 minuten zacht koken, tot al het water opgeslorpt is.

  4. 4

    Pel en snipper de uien fijn. Fruit ze glazig in een beetje olijfolie. Doe er de gekruide kalkoenreepjes bij. Bak 5 minuten. Vermeng met de quinoa. 

  5. 5

    Verwarm de oven voor op 210°C.

  6. 6

    Leg de koolbladeren plat op het werkvlak. Schep op elk blad een portie van het kalkoen-quinoa mengsel en rol stevig op. Leg de koolrolletjes in een ovenschaal. Besprenkel ze met olijfolie.

  7. 7

    Zet 20 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Koolrolletjes met kalkoen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!