Lamsbout in een mosterdjasje
bereiding
-
1
Doe de wijn met de soepgroenten en de laurier in een kom. Leg er de lamsbout bij. Laat 4 uur marineren (keer af en toe om).
-
2
Pel en plet de knoflook. Hak de rozemarijn. Vermeng ze met de mosterd en het paneermeel tot een dikke pasta.
Verwarm de oven voor op 175° C.
-
3
Dep de lamsbout droog. Kruid met peper en zout. Bestrijk rondom met mosterdpasta.
-
4
Zeef de marinade. Schenk 50 cl ervan in een braadslee en leg er het vlees in. Zet anderhalf uur in de op 175° C voorverwarmde oven. Schenk er af en toe wat van de marinade bij. Dek eventueel af met aluminiumfolie als het korstje te snel gaat kleuren.
-
5
Hou de gare lamsbout in de oven. Doe de braadjus bij de rest van de marinade en laat tot de helft inkoken. Roer er tot slot de room door. Breng nog op smaak met peper en zout.
Voorbereiding