Aubergine met mozzarella
bereiding
-
1
Spoel de aubergines, wrijf ze droog en snij ze in stukken van 1 cm dik. Bestrooi ze met zout en laat 10 minuten trekken.
-
2
Pel de sjalotten en snij ze in partjes. Pel de knoflook en snipper ’m fijn. Roer de knoflook door de gekruide olijfolie.
-
3
Halveer de granaatappel en lepel er de pitjes uit. Laat de mozzarella uitlekken en snij hem in schijfjes.
-
4
Bestrijk de sjalotten met de knoflookolie en leg ze in een grillschaal.
-
5
Dep de aubergineschijfjes goed droog en kwast ze in met wat knoflookolie. Laat ze samen met de sjalotten grillen tot ze kleur hebben.
-
6
Leg de aubergineschijfjes op een bord, strooi er de granaatappelpitten over en breng op smaak met peper. Verdeel de mozzarella erover en garneer met een paar muntblaadjes.