Recept

Auberginesalade met mozzarella, balsamico en peterselie

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de aubergines, maak ze schoon en snij ze in blokjes. Schep ze op een bakplaat, druppel er het citroensap en 2 eetlepels olijfolie over en kruid met peper en zout. Hussel ze even door elkaar en zet de bakplaat in de oven. Rooster de aubergineblokjes goudbruin in 30 minuten. Strooi er na 20 minuten de pijnboompitten over.

  2. 2

    Maak de dressing. Spoel het pepertje, snij het doormidden, verwijder de zaadjes en zaadlijsten en snipper fijn. Meng de balsamicoazijn met de resterende olijfolie, het pepertje, een snuifje suiker en peper en zout. Roer de dressing door de geroosterde aubergineblokjes en laat even trekken.

  3. 3

    Spoel de peterselie, schud droog, pluk de blaadjes en hak ze grof. Trek de mozzarella in stukken. Meng de mozzarella en de peterselie door de aubergineblokjes en kruid met peper en zout.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Auberginesalade met mozzarella, balsamico en peterselie

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!