Kipkroketten
bereiding
-
1
Bak twee kipfilets aan in wat olie. Kruid met peper, zout, rozemarijn en tijm. Blus met 1,5 dl kippenbouillon en laat verder garen.
-
2
Haal de filets uit de bouillon en snij of pluk ze in stukjes.
-
3
Snipper 1 ui fijn en fruit aan in 70 g boter, voeg er 4 eetlepels bloem aan toe en roer met een houten lepel.
-
4
Blus met het kookvocht van de kip en voeg er langzaam 2 dl melk bij. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
-
5
Blijf roeren tot alles mooi indikt (het moet een dikke saus worden, anders barsten de kroketten tijdens het bakken). Voeg de kip toe. Laat afkoelen in de koelkast.
-
6
Vorm er langwerpige kroketten mee. Haal ze eerst door bloem, dan door 2 losgeklopte eieren en vervolgens door paneermeel. Werk zo alle vulling op.
-
7
Frituur de kroketten op 180° C gedurende 3 à 4 minuten.