Penne rigati met krulandijvie en salami
bereiding
-
1
Snij de bladeren van een witte selder.
Schil de stengels en snij ze in blokjes van 1 cm.
Laat trekken in water met het sap van 1/2 limoen.
Maak 1 krulandijvie schoon en snij de bladderen in reepjes.
Snipper 1 rode ui.
-
2
Bak 200 g salami in plakjes 3 minuten in 3 à 4 eetelepels olijfolie.
-
3
Voeg de andijvie en ui toe en laat meestoven. Kruid met peper en zout. Laat verder garen op een zacht vuurtje.
-
4
Bak 1 snee wit brood aan beide kanten krokant in 2 eetlepels olijfolie. Laat afkoelen en verkruimel.
-
5
Kook 500 g pasta beetgaar, samen met de selderblokjes. Giet af en meng met de groenten en de salami. Bestrooi met de krokante broodkruimels.
Voorbereiding