Grissini met kaas
bereiding
-
1
Verwarm de oven tot 240° C en schuif de bakplaat erin.
-
2
Los de gist op in 3 el lauw water. Doe het zout met de bloem in een ruime kom. Voeg er de
opgeloste gist aan toe, de parmezaan, de olijfolie en de rest van het water en kneed 7 à 10 minuten goed door. Het deeg is klaar als alle bloem uit de kom in het deeg verwerkt is en het
een mooie, elastische bol vormt. -
3
Leg het deeg op een plank met bloem, duw het goed plat in de vorm van een rechthoek en bestrijk het met wat olijfolie. Bestrooi met de semolinabloem, dek af met huishoudfolie en laat
1 uur rijzen op een warme plek. -
4
Snij het deeg in fijne reepjes van 2 cm breed en 10 cm lang. Rol de deegreepjes op een met
bloem bestoven werkvlak met de hand uit tot lange ’stokjes’ van ongeveer 20 cm lang en een
vinger dik. -
5
Leg de grissini op een met bakpapier beklede bakplaat en zorg ervoor dat ze elkaar niet raken.
-
6
Verlaag de temperatuur naar 220° C en bak de grissini 15 à 20 minuten.
-
7
Bestrooi de grissini voor ze in de oven gaan met geraspte parmezaan, sesamzaad, maanzaad of Italiaanse kruiden.
Voorbereiding