Limoentjes gevuld met citrusgranité
bereiding
-
1
Maak de granité. Doe de suiker in een pannetje met 200 ml water. Rasp de schil van 1 sinaasappel en 1 citroen en doe ze bij de suiker in het pannetje. Breng aan de kook en laat pruttelen tot de suiker opgelost is. Laat volledig afkoelen. Giet de siroop door een zeef. Pers de sinaasappelen en de citroenen en meet 500 ml sap af. Meng met de siroop en doe alles in een diepvriesbakje. Zet 2 uur in de diepvriezer. Roer los met een vork. Zet opnieuw in de diepvriezer en roer na een halfuur even om, zodat er ijskristalletjes ontstaan. Herhaal dit nog een keer.
-
2
Smelt de chocolade au bain-marie en haal de blaadjes munt erdoor. Laat opstijven.
-
3
Spoel de limoenen en snij er onderaan een plakje af zodat ze mooi rechtop blijven staan. Snij bovenaan het hoedje eraf. Haal voorzichtig het vruchtvlees eruit met een lepeltje.
-
4
Maak de granité los met een vork. Vul de limoenen met de citrusgranité en serveer meteen, afgewerkt met een muntblaadje met chocolade.