Limoenmousse met Italiaanse meringue
bereiding
-
1
Week de gelatine in koud water.
-
2
Maak de Italiaanse meringue. Kook 150 g suiker met 40 ml water op tot 121°C. Giet het eiwit in de mengkom van je keukenrobot en klop op de laagste stand. Giet de warme siroop in een dunne straal over het eiwit. Klop dan krachtig op tot een luchtige massa. Doe de helft in een spuitzak met sterrenmondje en laat de andere helft in de mengkom.
-
3
Verwarm het limoensap op een zacht vuurtje. Laat daarin de geweekte en goed uitgeknepen gelatine smelten. Doe bij de Italiaanse meringue in de mengkom en meng voorzichtig, het mengsel moet luchtig blijven.
-
4
Klop de room met 30 g suiker half op. Spatel onder de meringue. Giet het mengsel in een spuitzak. Vul de glaasjes of kommetjes met de limoenmousse.
-
5
Spuit de meringue in sterretjes op de limoenmousse en brand af met een crème-brûléebrander. Lekker met een chocolaatje of speculaasje erbij.