Tagliatelle met cantharellen
bereiding
-
1
Borstel de paddenstoelen schoon, snij ze eventueel kleiner. Spoel de tomaten en verwijder de kroontjes. Snij de chilipeper (zonder de zaadjes) in ringen. Spoel de tijm en de peterselie, schud goed droog en hak de kruiden grof.
-
2
Snij de kipfilet in blokjes.
-
3
Pel en snipper de knoflookteentjes. Fruit ze glazig in een scheutje olijfolie. Doe er de paddenstoelen bij en stoof even mee, tot het vocht van de paddenstoelen bijna helemaal verdampt is.
-
4
Smelt intussen de boter in een andere pan en bak de kipblokjes rondom aan. Haal uit de pan en zet even opzij.
-
5
Voeg de tomaten en de chilipeper bij de paddenstoelen. Roerbak 1 minuutje. Giet er de witte wijn bij. Laat op matig vuur 7 tot 10 minuten pruttelen. Kruid met peper en zout. Meng de kip door de saus.
-
6
Kook de tagliatelle beetgaar in gezouten water. Giet af en laat uitlekken. Meng de tagliatelle en de paddenstoelensaus. Warm nog even door. Verdeel de pasta over warme borden. Werk af met de kruiden.