Macadamiabroodjes
bereiding
-
1
Snij de tomaatjes fijn.
Hak de noten grof.
-
2
Vermeng zout en meel in een ruime kom.
-
3
Meng het lauwe water en de lauwe melk en los er al roerend de verkruimelde gist in op.
(Instantgist mengt u met het zout door de bloem. Daarna doet u er melk en water bij.) -
4
Maak een kuiltje in het midden van de bloem en giet daarin het water en de melk. Doe er ook de boter, de tomaatjes en 2/3 van de noten bij en kneed in ongeveer 10 minuten tot een glad, elastisch deeg. Laat 1 uur rijzen.
-
5
Kneed het deeg kort door. Verdeel het in 15 gelijke porties en rol elk tot een bolletje. Leg ze op bakpapier op bakplaten. Dek af met een doek en laat 30 minuten rijzen, tot de bolletjes verdubbeld zijn in volume. Verwarm intussen de oven voor tot 180° C.
-
6
Klop de dooier op met 1 el water en bestrijk er de broodjes mee. Vermeng de rest van de
nootjes met het zeezout en strooi dit over de broodjes. Bak ze 20 minuten in het midden van de oven. Laat afkoelen op een rooster.
Voorbereiding