Bananenbeignets met chocoladesaus
bereiding
-
1
Klop de gist met 75 ml melk los in een kommetje. Klop in een andere mengkom de eierdooiers met de rest van de melk los. Voeg beide mengsels samen en klop op met de klopper.
-
2
Voeg er de gezeefde bloem, het bier, de olie en een snuifje zout bij, roer goed en laat 2 à 3 uur rusten in de koelkast.
-
3
Maak een marinade van de kokoslikeur, 50 g suiker en het sap van de citroen. Snij de banaan dwars door en halveer elk stuk. Laat elk stuk enkele minuten marineren.
-
4
Verwarm de room en laat er de chocolade, in stukjes, in smelten. Roer goed en hou warm.
-
5
Klop de eiwitten stijf met de andere 50 g suiker en spatel onder het deeg.
-
6
Warm de frituurolie op tot 180° C. Haal het netje uit de frituurpan. Draai de beignets door het deeg, en zorg dat ze bedekt zijn. Bak ze in de frituurpan 2 à 3 minuten aan beide kanten.
-
7
Dien de beignets warm op en bestrooi met bloemsuiker. Serveer met chocoladesaus en een blaadje munt.