Conchiglie met spinazie
bereiding
-
1
Kook de pasta beetgaar in gezouten water. Giet af en laat uitlekken. Laat drogen op een keukenhanddoek.
-
2
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
3
Spoel de spinazie en laat hem slinken in een bodempje kokend gezouten water. Giet af en laat goed uitlekken. Hak de spinazie fijn. Druk er het overtollige vocht uit.
-
4
Pel en snipper de ui, fruit hem glazig in een klontje boter. Voeg er de spinazie aan toe en stoof nog even mee. Meng er de ricotta en de parmezaan door. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
-
5
Bestrijk de bodem van een ovenschaal met tomatensaus. Vul de pastaschelpen met het spinazie- ricottamengsel en leg ze in de saus. Hak de mozzarella fijn, bestrooi er de pasta mee. Schuif in de oven tot de mozzarella begint te smelten (of laat naar smaak goudgeel kleuren). Serveer meteen.met twee soorten kaas