Maïsbrood met kaas
bereiding
-
1
Meng het maïsmeel, volkorenmeel en het zout in een ruime kom en maak een kuiltje in het midden. Los de suiker en de gist op in 150 ml lauw water. Giet dit in het kuiltje, meng met een beetje bloem, dek de kom af en laat 10 minuten rusten op een warme plek. Voeg er dan de karnemelk aan toe en kneed tot een soepel deeg (doe er eventueel nog wat water bij). Dek af en laat 45 minuten rijzen op kamertemperatuur.
-
2
Kneed 2/3 van de emmentaler door het deeg en verdeel het in 6 à 8 gelijke stukken. Vorm er broodjes van. Leg ze, met genoeg tussenruimte, op een met bakpapier beklede bakplaat. Dek af en laat nog 30 minuten rusten.
-
3
Verwarm de oven voor op 180° C. Bestrijk de broodjes met melk, en bestrooi ze met de rest van de kaas en het lijnzaad. Bak ze 25 à 30 minuten, tot ze goudgeel zijn.
-
4
Kneed eventeel nog wat uitgelekte maïskorrels uit blik door het brood, en wat Provençaalse kruiden. Maïsbrood is vers het allerlekkerst.