Recept

Paddenstoelensoep

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Feestelijk

bereiding
  1. 1

    Maak de paddenstoelen schoon en snij ze in plakjes. Schil de aardappelen en snij ze in blokjes. Pel en snipper de ui en de knoflook. 

  2. 2

    Bak de paddenstoelen in porties goudbruin in wat olie. Neem uit de pan. Fruit de ui met de knoflook glazig in een likje olie. Bestrooi met bloem en roer goed om. Blus met witte wijn, roer glad. Breng aan de kook en schenk er dan de bouillon bij. 

  3. 3

    Hou wat paddenstoelen apart voor de  afwerking. Laat de rest van de paddenstoelen met de aardappelen 15 minuten zachtjes koken in de bouillon. 

  4. 4

    Pureer de soep glad met de staafmixer of in de keukenmachine. Giet er de room bij en laat nog even inkoken. Roer de rest van de paddenstoelen door de soep. Breng op smaak met peper en zout. Schep de soep in kommetjes. Werk af met een toefje mascarpone of zure room. Bestrooi met peterselie en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Paddenstoelensoep

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!