Thaise soep met garnalen
bereiding
-
1
Spoel de garnalen. Maak de paddenstoelen schoon. Spoel de chilipepertjes en snij ze in ringen. Snipper het citroengras fijn.
-
2
Breng de bouillon aan de kook. Voeg de garnalen, de paddenstoelen, de chilipepertjes, de kaffirlimoen, de laos, het limoensap en het citroengras toe. Laat op zeer laag vuur 6 tot 8 minuten trekken. Breng op smaak met vissaus.
-
3
Schep de soep in warme kommen. Werk af met korianderblaadjes en serveer.
Ingrediënten voor
4 personen- reuzengarnalen12
- stropaddenstoelen200 g
- chilipepers2
- citroengras1 stengel
- kippenbouillon1 l
- kaffirlimoenbladeren6
- geraspte laos (of galanga, eventueel gember)1 kl
- limoen (sap van)1
- vissaus
- verse koriander (naar smaak)