Recept

Thaise soep met garnalen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Geparfumeerd

bereiding
  1. 1

    Spoel de garnalen. Maak de paddenstoelen schoon. Spoel de chilipepertjes en snij ze in ringen. Snipper het citroengras fijn. 

  2. 2

    Breng de bouillon aan de kook. Voeg de garnalen, de paddenstoelen, de chilipepertjes, de kaffirlimoen, de laos, het limoensap en het citroengras toe. Laat op zeer laag vuur 6 tot 8 minuten trekken. Breng op smaak met vissaus.

  3. 3

     Schep de soep in warme kommen. Werk af met korianderblaadjes en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Thaise soep met garnalen

Ingrediënten voor

4 personen
  • reuzengarnalen12
  • stropaddenstoelen200 g
  • chilipepers2
  • citroengras1 stengel
  • kippenbouillon1 l
  • kaffirlimoenbladeren6
  • geraspte laos (of galanga, eventueel gember)1 kl
  • limoen (sap van)1
  • vissaus
  • verse koriander (naar smaak)

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!