Klassieke hamburger met strofrietje
bereiding
-
1
Pel de uien. Snipper 1 ui fijn en doe er het gehakt en de worcestershiresaus bij. Kruid met peper en zout en kneed goed door. Vorm 8 hamburgers en laat 20 minuten opstijven in de koelkast.
-
2
Snij de bieten, tomaten en augurken in plakken. Snij de tweede ui in dunne ringen.
-
3
Verwarm de helft van de olijfolie in een ruime pan en stoof de uiringen zacht. Bak in een tweede pan de hamburgers in de rest van de olijfolie.
-
4
Snij de broodjes doormidden en rooster ze aan de snijkant even (onder de ovengrill, of in een grillpan). Beleg met sla, tomaat, rode biet, een hamburger, een plakje kaas, gestoofde ui en plakjes augurk.
-
5
Bestrijk de bovenste helft van het broodje met barbecuesaus en leg het op de hamburger. Serveer met (stro)frietjes.