Recept

Rucolasoep met krokant spek

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Apart

bereiding
  1. 1

    Schil de aardappelen en snij ze in blokjes. Pel en snipper de sjalot en de knoflook, fruit ze glazig in een likje olijfolie. Voeg de aardappelen toe en blus met de bouillon. Laat 15 minuten zachtjes koken. 

  2. 2

    Maak de rucola schoon en hak hem grof. Roer hem door de soep en warm nog even door. 

  3. 3

    Pureer de soep glad met de staafmixer of in de keukenmachine. Voeg de room toe en laat naar smaak nog even inkoken. Kruid met peper en zout. 

  4. 4

    Halveer de plakjes spek en bak ze knapperig in een pan met antiaanbaklaag. Laat drogen op keukenpapier. Schep de soep in warme kommen. Werk af met plakjes spek en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Rucolasoep met krokant spek

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!