Gebakken dorade met kokossaus
bereiding
-
1
Spoel de visfilets en dep ze droog. Rasp de citroenschil, pers het sap. Snipper 1 chilipepertje fijn, halveer de andere pepertjes overlangs. Pluk de blaadjes van 1 takje basilicum en hak ze fijn.
-
2
Fruit de gember met de knoflook en de geraspte kokos in 1 el hete olie. Voeg de pindaboter en gehakte chilipeper toe, roerbak even mee. Blus met de kokosmelk en laat 3 à 4 minuten zacht sudderen (voeg eventueel wat meer kokosmelk toe). Roer er de citroenschilletjes en het basilicum door. Breng op smaak met citroensap en zout.
-
3
Verhit in een antiaanbakpan de rest van de olie met de gehalveerde chilipepertjes. Leg er de visfilets op het vel in. Bak ze in 3 minuten goudbruin. Draai het vuur laag en laat verder garen. Kruid met een snuifje zout.
-
4
Verdeel de vis over warme borden. Lepel er wat saus bij en werk af met basilicum. Geef er de rest van de saus apart bij.