Hertenkoteletjes met kweeperensaus
bereiding
-
1
Schil de mango's en snij ze in plakjes.
Verwarm de oven voor op 120°C.
-
2
Bestrooi de mangostukjes met 1 koffielepeltje suiker en zet ze een paar minuten in de oven op 120°C.
-
3
Laat de rest van de suiker smelten in 150 ml heet water. Doe er de cranberry's bij en stoof ze tot ze zacht zijn.
-
4
Bak de hertenkoteletjes kort aan beide kanten aan in hete boter of olie (ze mogen nog saignant zijn). Breng op smaak met peper en zout.
-
5
Blus de braadjus met de wildfond en de port. Breng aan de kook en roer er de gelei door. Werk de saus, van het vuur af, op met vlokjes ijskoude boter.
-
6
Serveer de koteletjes op een spiegel saus, met de cranberry's en de warme mango's als garnituur.
Lekker met aardappelpuree of gratin.
Voorbereiding