Recept

Konijnstoofpotje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Bak de stukken konijn bruin in wat boter en kruid met peper en zout ( je kunt de kop en lever meebakken voor meer smaak). Na ongeveer 5 minuten haal je de stukken vlees uit de pot, het konijn moet goudbruin gekleurd zijn.

  2. 2

    Snijd de uien in ringen en stoof ze bruin in dezelfde pot. Voeg eventueel wat extra boter toe. Doe het konijn weer in de pot. Blus met het bier.

  3. 3

    Voeg de tijm, de laurier en de mosterd toe, daarna ook de gedroogde pruimen. Laat alles op een zacht vuurtje sudderen, een uurtje of tot de stukjes konijn van het bot loskomen. Bind de saus eventueel met mix voor bruine roux.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Konijnstoofpotje

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!