Lasagne met gerookte bacon
bereiding
-
1
Pel de ui en snij hem in ringen. Stoof ze zachtjes in 3 el olijfolie (ongeveer 15 minuten). Doe er de bacon en oregano bij. Laat 5 minuutjes meebakken. Doe er de tomaten bij en breng op smaak met peper en zout. Laat 5 minuten sudderen. Neem van het vuur af en roer er het basilicum door.
-
2
Smelt de boter en roer er de bloem door. Laat even sudderen. Schenk er al roerend de melk bij en laat indikken. Kruid naar smaak met peper, zout en nootmuskaat.
-
3
Verwarm de oven voor op 200°C. Lepel 1/3 van de tomatensaus in een ovenschaal. Beleg met lasagnevellen. Herhaal dit nog twee keer. Giet er dan de bechamelsaus op, rasp er wat nootmuskaat overheen en bestrooi met parmezaan.
-
4
Bak de lasagne 40 minuten in de oven, tot hij goed heet en goudbruin is. Serveer met rucola en stokbrood.
Ingrediënten voor
4 personen- lasagnevellen (droge)250 g
- bacon (reepjes)200 g
- uien3
- tomatenblokjes (van 400 g)2 blikjes
- basilicum (gesnipperd)20 blaadjes
- gedroogde oregano1 kl
- melk750 ml
- boter50 g
- bloem50 g
- parmezaan50 g
- rucola (100 g)1 zakje
- olijfolie
- nootmuskaat
- peper
- zout