Recept

Zalm in papillot met pesto

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Gekruid visje

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200° C. Leg elk stuk zalm op een groot vel aluminiumfolie. Kruid met peper en zout. Besprenkel met wat visfond en vouw de pakketjes hermetisch dicht. Zet 15 minuten in de oven.

  2. 2

    Klop de room lobbig met wat citroensap, peper en zout.

  3. 3

    Kook de rijst gaar in gezouten water.

  4. 4

    Doe de basilicumblaadjes met de gepelde knoflook, de pijnboompitten en olijfolie in een mengkom. Pureer met de keukenrobot of de staafmixer tot een dik vloeibare pasta. Doe er eventueel nog iets meer olie bij.

  5. 5

    Vermeng de gare rijst met 4 el pesto. Schep in dresseer ringen en druk goed aan. Druk de taartjes met de rug van een lepel uit op de borden.

  6. 6

    Leg bij elk rijsttaartje een stuk zalm. Werk af met een takje peterselie en een lepeltje room.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Zalm in papillot met pesto

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!