Zalm in papillot en gevulde aardappel
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Boen de aardappelen goed schoon, kook ze beetgaar in de schil, in gezouten water. Snij de lente-uitjes in stukken.
-
2
Snij de citroen in plakjes en fruit ze samen met de hele knoflookteentjes goudbruin in olijfolie.
-
3
Verdeel de lente-ui en de knoflook over 4 grote vellen bakpapier. Strooi er oregano over en leg er de zalm bovenop. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Leg er de laurier, rozemarijn en citroen bij.
-
4
Schenk een scheutje witte wijn over de vis en vouw de pakketjes goed dicht. Zet 20 minuten in de oven. Doe de aardappelen in een schotel en zet ze erbij.
-
5
Pel en pers de knoflook. Meng hem met de boter en de bieslook. Zet in de koelkast tot gebruik.
-
6
Schik de papillotten op de borden. Snij de aardappelen kruisgewijs in, schep er de kruidenboter op en werk af met gerookte zalm. Serveer ze bij de papillotten.