Kalfsballetjes met knolselder
bereiding
-
1
Verkruimel het brood. Laat het weken in de melk. Klop het ei los met de gedroogde salie, peper en zout.
-
2
Vermeng het gehakt met het ei en het broodkruim. Maak er nootgrote balletjes van.
-
3
Breng ruim water aan de kook. Doe er de balletjes in. Laat zacht koken tot ze komen bovendrijven. Giet ze af en laat ze uitlekken in een vergiet.
-
4
Maak de knolselder schoon, snij hem in plakjes. Breng de groentebouillon aan de kook. Laat er de knolselder 5 minuten zacht in koken. Doe er de erwtjes bij. Laat 1 minuut koken. Giet af en vang het vocht op.
-
5
Breng de groentebouillon weer aan de kook. Strooi er onder voortdurend roeren bruine rouxkorrels in tot de saus licht bindt. Kruid met peper en zout.
-
6
Doe de balletjes en de groenten weer in de saus. Laat nog even goed doorwarmen. Serveer de balletjes met aardappelpuree.