Kalfsballetjes met tomaat, paprika en olijven
bereiding
-
1
Rol balletjes van het gehakt. Bak de kalfsballetjes kort in wat olijfolie, haal uit de stoofpot en hou even apart. Giet wat extra olijfolie in de stoofpot en bak er de rode ui, de paprikablokjes en de olijven in. Voeg de kikkererwten en de tomatenblokjes toe.
-
2
Voeg de helft van de in reepjes gesneden gekonfijte citroen toe. Breng op smaak met de garam masala, kurkuma en cayennepeper. Kruid met peper en zout.
-
3
Roer goed, doe de balletjes weer in de kookpot en laat 25 minuten garen op een zacht vuur, onder deksel. Kook intussen de parelcouscous gaar in gezouten water, laat uitlekken. Verwijder de zaadjes uit de granaatappel.
-
4
Verdeel de balletjes en de groenten over diepe borden. Lepel er de parelcouscous bij en werk af met een toefje Griekse yoghurt, de gehakte kruiden en de granaatappelpitjes.