Spaghetti met gamba's en courgette
bereiding
-
1
Pel en snipper de uien en fruit ze in een wokpan in olijfolie. Pers de teentjes knoflook. Hak de bladpeterselie. Voeg peper en visfumet toe en laat alles inkoken.
-
2
Spoel de courgette, haal met een lepel de pitten eruit en snij het vruchtvlees in fijne plakjes. Stoof de courgette in wat olijfolie en voeg ze bij de uien.
-
3
Kook intussen de pasta beetgaar in licht gezouten water of volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
4
Pel de gamba’s, verwijder het darmkanaal en bak ze licht knapperig in wat olijfolie. Voeg, als de gamba’s bijna klaar zijn, de geperste knoflook toe. Haal de pan van het vuur en strooi er flink wat gehakte peterselie over. Voeg de groenten bij de gamba’s en roer om.
-
5
Giet de pasta af, schik er wat van op een bord en schep er de groenten en enkele gamba’s over. Serveer met enkele kort gebakken trostomaatjes.