Tomatensoep met avocado-chilisalsa
bereiding
-
1
Spoel de tomaten en snij ze in vieren. Pel de knoflook en de uien en hak ze fijn.
-
2
Verhit 2 el olijfolie in een pan en stoof er de knoflook en ui glazig in. Voeg de tomaten toe en de bouillon en kruid met peper, zout en oregano. Breng aan de kook en laat 35 à 40 minuten pruttelen.
-
3
Maak intussen de avocadosalsa. Hak het chilipepertje (zonder zaadjes) fijn. Schil de avocado, verwijder de pit en snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Meng de avocado met de chili, 3 el olijfolie en het limoensap. Breng op smaak met peper en zout.
-
4
Doe de tomatensoep door een roerzeef, proef en kruid eventueel bij met peper en zout. Serveer in kommetjes. Lepel er wat van de avocado-salsa in en werk af met toefjes verse kervel.