Hespengebraad in bladerdeeg
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Wrijf het hespengebraad in met mosterd. Leg het bladerdeeg open en leg het gebraad in het midden. Vouw dicht, snij eventueel de randen bij. Keer het gebraad met de deegnaad naar onder.
-
2
Klop de dooier en het ei los en bestrijk er de bovenkant van het bladerdeeg mee. Strooi er de venkelzaadjes over.
-
3
Leg het bladerdeegpakket in een ingevette ovenschaal. Bak gedurende 40 minuten.
-
4
Verwijder het klokhuis uit de appelen met een appelboor, schil de appelen voor een derde, maar laat de schil eraan als een sierlijke krul. Bestrijk de appelen met boter en zet ze in een ovenschaal. Stop de rest van de boter in de klokhuisholte. Strooi er de bruine suiker over. Zet na 10 minuten braadtijd van het vlees de appels bij het gebraad in de oven.