Gevuld hespengebraad à la Ilse
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Pel en snipper de ui. Haal het velletje van de chorizo. Hak de chorizo, ui en selder grof in een blender. Voeg de hazelnoten, het brood en de salie samen met wat olijfolie toe, zodat je een smeerbare pasta krijgt.
-
2
Snij het hespengebraad tot 1 grote rechthoekige lap. Verdeel er de vulling over en rol op. Bind vast met keukentouw.
-
3
Snij de aardappelen in blokjes. Doe ruim wat boter en olijfolie in een ovenschotel. Leg er het gevuld hespengebraad in en leg er de aardappelen rond. Kruid met peper, zout en nog een extra takje salie.
-
4
Zet het gebraad 35 à 40 minuten in de voorverwarmde oven. Lepel er geregeld het braadvocht over. Laat het vlees daarna een tiental minuten rusten onder aluminiumfolie en snij in plakken. Serveer met de aardappelen. Lekker met peultjes of boontjes!