Kipsatés met mango
bereiding
-
1
Snij de kipfilets in zo dun mogelijke lapjes.
Schil de mango's, halveer ze en haal de pit eruit. Snij anderhalve mango in fijne repen.
Spoel de courgette. Halveer hem en trek hem met een dunschiller in fijne slierten.
Spoel het pepertje, verwijder de pitjes en snij het in fijne ringetjes.
-
2
Vermeng 3 el limoensap met de sojasaus en de sesamolie. Lepel 2/3 van de marinade bij de kip. Dek af en zet 1 uur koel weg.
-
3
Doe fruit en groenten in een kom met de rest van de marinade. Strooi er 1 koffielepel gehakte korianderblaadjes bij. Schep om en zet afgedekt in de koelkast.
-
4
Pureer de resterende mango met de staafmixer. Vermeng met de mangochutney, de rest van het limoensap en een scheutje zonnebloemolie. Roer goed glad.
-
5
Rooster de pinda's goudbruin in een anti-aanbakpan, zonder vetstof. Maal ze grof. Rijg de gemarineerde kiplapjes op houten spiesjes. Bestrijk ze lichtjes met zonnebloemolie. Rooster ze 5 tot 7 minuten in de grillpan of op de barbecue. Verdeel over de borden. Schep er de lichtjes gekoelde mangosaus en de salade bij.
Werk af met de pinda's, wat plakjes limoen en wat koriander.
Voorbereiding