Bloemkoolquiche met cheddar
bereiding
-
1
Maak de bloemkool schoon en verdeel ze in roosjes. Kook ze beetgaar in licht gezouten water. Giet af en laat uitlekken.
-
2
Rol het bladerdeeg lichtjes uit. Steek er 6 cirkels uit van ±10 cm (of iets groter dan de taartvormpjes). Beboter 6 taartvormpjes en leg er het deeg in.
-
3
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
4
Verdeel de helft van de bloemkoolroosjes over het deeg. Kruid met peper en bestrooi met 75 g geraspte kaas. Verdeel de rest van de bloemkool over de taartjes.
-
5
Roer de eieren en de eidooier los met de room, 50 g kaas en de tijm en schenk het mengsel over de bloemkool. Bak de taartjes 30 tot 40 minuten in het midden van de oven. Garneer ze voor het serveren met een plukje tijm.