Recept

Varkensmignonette met appel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Fris gerechtje

bereiding
  1. 1

    Boen de aardappelen schoon en kook ze gaar in lichtgezouten water. Stoom of stoof de groenten beetgaar.

  2. 2

    Spoel de appelen, verwijder het klokhuis, snij ze in dunne parten. Besprenkel ze met citroensap. Snij de lenteui in ringetjes.

  3. 3

    Kruid het vlees met peper en zout en bak het in olie. Hou warm onder aluminiumfolie. Smelt in dezelfde pan de boter en bak er de partjes appel en de lente-ui kort in aan. Bestrooi met suiker en laat wat karamelliseren. Blus met de cider en de bouillon. Kruid met peper en zout en laat even inkoken. Bind eventueel met sausbinder.

  4. 4

    Serveer het vlees met de gebakken appeltjes, de saus, de groenten en de gekookte aardappelen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Varkensmignonette met appel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!