Savooikoolrolletjes met kippengehakt
bereiding
-
1
Blancheer de koolbladeren 5 minuten in ruim kokend water. Giet ze af en spoel ze met koud water. Laat goed uitlekken en laat drogen op een keukenhanddoek.
-
2
Hak de kip heel fijn (of maal ze in een vleesmolen).
-
3
Week het witbrood even in melk. Knijp het goed uit. Vermeng met het kippengehakt, de losgeklopte eieren, de salie en de peterselie. Snipper de ui en de knoflook fijn, meng ze door het gehakt. Kruid met peper en zout.
-
4
Snij de harde nerven uit de koolbladeren. Schep op elk blad een royale eetlepel van het gehaktmengsel. Vouw er rechthoekige pakketjes van. Bind ze dicht met keukentouw.
-
5
Pocheer de pakketjes 7 minuten in kippenbouillon (tegen de kook aan). Haal ze met een schuimspaan uit de bouillon en laat uitlekken.
-
6
Breng de kalfsfond aan de kook en laat even inkoken. Bind de saus met een klontje boter. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de savooikoolpakketjes met de saus.