Recept

Koekjes voor kerst

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk zelfgemaakt!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de zachte boter met de suiker, het snuifje zout en de bloem.

  2. 2

    Klop de eiwitten los. Voeg ze samen met het vanillearoma aan het deeg toe. Bewerk het deeg en verdeel het in porties, dat werkt makkelijker. Laat in plasticfolie een halfuurtje opstijven in de koelkast.

  3. 3

    Rol het deeg per portie uit. Steek er verschillende vormpjes uit (hartje, ster, kerstboompje...)

  4. 4

    Versier één derde van de koekjes met de gehakte noga en één derde met de sinaasappelschilletjes. De overige koekjes laat je voorlopig onversierd.

  5. 5

    Bak alle koekjes 15 minuten in de voorverwarmde oven.

  6. 6

    Laat de chocoladedruppels met een klontje boter smelten. Versier de blanco koekjes met de gesmolten chocolade en suikerparels. Laat opstijven. Leg de koekjes in een trommel en serveer ze bij de koffie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Koekjes voor kerst

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!