Makkelijk bananenbrood
bereiding
-
1
Vet een cakevorm in met boter en bestrooi met een beetje hazelnootpoeder. Zet opzij. Verwarm de oven voor tot 180° C.
-
2
Klop de boter en de suiker op tot een schuimige massa.
-
3
Splits de eieren. Klop de eiwitten met een snuifje zout tot sneeuw. Klop de dooiers één voor één door het boter-suikermengsel en klop tot een schuimige massa.
-
4
Meng de bloem met het bakpoeder en het hazelnootpoeder, en zeef dit boven de kom met het boter-suikermengsel. Meng goed, tot een glad beslag. Pel de bananen en pureer ze met het citroensap. Roer door het beslag. Schep voorzichtig de geklopte eiwitten door het beslag.
-
5
Giet het beslag in de vorm, strijk het oppervlak glad en bak het bananenbrood 45 minuten. Ontvorm en laat afkoelen op een rooster.
Voorbereiding