Klassieke broodpudding
bereiding
-
1
Week de rozijnen in warm water (of in rum, cointreau...). Verwarm de oven voor op 200°C.
-
2
Roer de suiker los in de warme melk en giet over het brood. Laat een half uurtje rusten.
-
3
Kluts de eieren en voeg er de rozijnen en wat kaneelpoeder bij. Roer dit mengsel door het broodpapje.
-
4
Vet een bakvorm in met zachte boter. Giet het broodmengsel in de vorm en laat 50 minuten bakken in de oven.
-
5
Laat de broodpudding afkoelen in de vorm. Stort 'm daarna op een rooster.
-
6
Maak eventueel een glazuur om de broodpudding af te werken. Klop het eiwit stijf en meng met poedersuiker tot een dik-vloeibare massa. Strijk over de broodpudding om te laten opstijven.
-
7
Je broodpudding wordt nog lekkerder wanneer je er wat gehakte noten, stukjes chocolade of enkele eetlepels aardbeienconfituur aan toevoegt. Serveer 'm eventueel met vanillesaus of lauw met een bolletje ijs.
Voorbereiding
Tip